Τι πρέπει να ξέρετε πριν τη κατασκευή του νέου σπιτιού σας.

Αγορά και ανακαίνιση παλαιότερου σπιτιού ή κατασκευή νέου; Είναι το πιο σύνηθες δίλημμα. Η κάθε πλευρά έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Στην αγορά ενός παλαιότερου σπιτιού μπορείτε να επιλέξετε εσείς την τοποθεσία, ενώ στην κατασκευή νέας κατοικίας εσείς έχετε τον πρωταρχικό λόγο στα πάντα! Οπότε και εάν επιλέξετε να επενδύσετε στην κατασκευή ενός νέου σπιτιού τότε πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τι θα ακολουθήσει!

1. Κάντε ένα πρόγραμμα

Ένα χρονοδιάγραμμα πριν την έναρξη της κατασκευής των εργασιών θα σας βοηθήσει να βάλετε σε ένα πρόγραμμα τόσο τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, όσο και την τελική ημερομηνία που θα μπορείτε επιτέλους να μετακομίσετε! Στο χρονοδιάγραμμα σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τις καιρικές συνθήκες ή τυχόν περιστατικά που μπορούν να καθυστερήσουν την κατασκευή. Εμείς, ως SYNARMOGI δεσμευόμαστε να είμαστε πιστοί στο πρόγραμμα μας, παρά τις όποιες εξωτερικές συνθήκες!

2. Ένα σχέδιο για το μέλλον 

Το σχέδιο του νέου σας σπιτιού θα πρέπει να περιλαμβάνει μελλοντικές αλλαγές στη ζωή σας. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε παιδιά ή να δημιουργήσετε μελλοντικά ένα χώρο εργασίας στο σπίτι, τότε θα πρέπει να το υπολογίσετε τόσο στα τετραγωνικά όσο και στη διαρρύθμιση του σπιτιού.

3. Μία εναλλακτική κατοικία

Η κατασκευή ενός σπιτιού είναι σίγουρα μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και το καλύτερο για όλους θα ήταν να μετακομίσετε όταν πλέον το σπίτι θα είναι έτοιμο και δεν θα υπάρχουν περαιτέρω εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι όλο τον καιρό κατασκευής θα πρέπει να έχετε ένα μέρος για να ζήσετε, από το οποίο δεν θα υπάρχει η πίεση του χρόνου για να το αφήσετε.

4. Αποθηκευτικός χώρος

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται ένα σπίτι είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Συχνά αμελητέος κατά την περίοδο σχεδιασμού του σπιτιού, αλλά πάντα αναγκαίος για μετά τη μετακόμιση. Αν το έχετε στο μυαλό σας από την αρχή, τότε η οργάνωση του σπιτιού σας θα είναι πολύ πιο εύκολη στη συνέχεια!

5. Η σωστή επένδυση

Πολλές φορές λεπτομέρειες όπως ακριβά διακοσμητικά μαξιλάρια μοιάζουν υπέροχες μπροστά στην κατασκευή ενός νέου σπιτιού. Παρόλα αυτά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε μεγαλύτερα ποσά σε πιο μόνιμα στοιχεία, όπως ο φωτισμός ή  λεπτομέρειες στους τοίχους, που θα κοσμούν μόνιμα το χώρο!

6. Ουδέτερα χρώματα

Ντύστε τους τοίχους σας σε πιο ουδέτερα χρώματα και αν θέλετε να δώσετε μία έντονη νότα επιλέξτε μία συγκεκριμένη γωνία του σπιτιού. Όσο περιοριστικό και αν σας ακούγεται αυτό, μελλοντικά θα σας σώσει σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αλλαγές στο χώρο!

Επικοινωνήστε μαζί μας για την οποιαδήποτε ερώτηση έχετε και επισκεφθείτε τo instagram μας για να δείτε παλαιότερα έργα μας.