Γενικές οδηγίες για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. 

1. Σχεδιάστε το όνειρό σας

Ακόμη και πριν συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα, μπορείτε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις ιδέες σας και να φανταστείτε τα όνειρά σας – απλά πρέπει να ξεπεραστούν οι λόγοι που δεν πρέπει να αναδιαμορφώσετε πρώτα το σπίτι σας.

Αν προσθέτετε ή επεκτείνετε ένα δωμάτιο, σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος και πώς οι αλλαγές θα επηρεάσουν τον χώρο. Επίσης, εξετάστε πώς η νέα κατασκευή θα επηρεάσει το γενικό πλαίσιο του σπιτιού σας. Μια υπερμέγεθη προσθήκη μπορεί να συντρίψει το σπίτι σας ή το πλήθος ενός μικρού μέρους. Ένα απλό πρόγραμμα λογισμικού σχεδιασμού στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να απεικονίσετε το σχέδιό σας.

2. Μάθετε από άλλους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να εμπνευστείτε και να αποφύγετε τις παγίδες είναι να ακολουθήσετε τις εμπειρίες άλλων ιδιοκτητών σπιτιού. Ορισμένες ιστοσελίδες προσφέρουν online ανταλλαγή απόψεων, μαζί με φόρμες απαντήσεων, πίνακες μηνυμάτων και αίθουσες συνομιλίας που σας επιτρέπουν να κάνετε ερωτήσεις και να λαμβάνετε σχόλια. Στην εποχή της πληροφορίας ανταλλάξτε απόψεις!

3. Σκεφτείτε διορατικά

Αν και μπορεί να ονειρευτείτε ότι έχετε μια ευρύχωρη νέα προσθήκη, το έργο μπορεί να μην έχει νόημα αν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας σε λίγα χρόνια. Ένα πολυτελές μπάνιο μπορεί να τιμολογήσει το σπίτι σας πέρα από τις αξίες της περιοχής σας. Ορισμένα έργα, όπως η τοποθέτηση βινυλικών υλικών θα μειώσουν στην πραγματικότητα την αξία του σπιτιού σας.

Επιπλέον, οι ανάγκες της δικής σας οικογένειας μπορεί να διαφέρουν πολύ σε λίγα χρόνια. Τα πλάνα που σχεδιάζετε σήμερα ταιριάζουν στο μέλλον σας; Οι παρακάτω άξονες είναι κεντρικοί για την κατεύθυνση σας.

  • Σχέδιο αποθήκευσης
  • Κατασκευή για εξοικονόμηση ενέργειας
  • Επιλογή λειτουργικού και εργονομικού σχεδίου

4. Μετρήστε τα χρήματά σας

Ακόμα και οι καλύτεροι προϋπολογισμοί μπορούν να τεθούν εκτός. Οι πιθανότητες είναι ότι το έργο σε μία ανακαίνιση σπιτιού θα κοστίσει περισσότερο από ό, τι περιμένετε. Πριν να επιλέξετε το κεραμικό πλακάκι υψηλού επιπέδου, μάθετε πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψετε και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας από τις υπερβάσεις κόστους. Συλλέξτε στοιχεία που πρέπει να έχετε, τα οποία θα μπορούσαν να εξαλείψουν τον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας, ενώ μπορεί να χρειαστεί να διερευνήσετε επισκευαστικά δάνεια και άλλες επιλογές χρηματοδότησης. Αν είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σας, συχνά το καλύτερο στοίχημα είναι μια πιστωτική γραμμή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την οποιαδήποτε ερώτηση έχετε και επισκεφθείτε τo instagram μας για να δείτε παλαιότερα έργα μας.