Τι είναι το Εξοικονομώ Κατ’οίκον ΙΙ;

Το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” προσφέρει οικονομικά κίνητρα και τις κατάλληλες προυποθέσεις , προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να αποφασίσουν την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας τους. Με βάση τους κανόνες που έχουν διαμορφωθεί και τις εξελίξεις που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή, η συγκεκριμένη διέξοδος εφαρμόζεται για να δώσει λύσεις και δυνατότητες να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Μάλιστα, ο στόχος αυτός, μπορεί να πραγματοποιηθεί εξοικονομώντας και χρήματα και ενέργεια. Σημαντικό είναι να τονιστεί και η αξιοσημείωτη αύξηση της αξίας του ακινήτου.

Ελάχιστοι πλέον είναι οι πολίτες που έχουν στη διάθεση τους χρήματα για διάθεση σε μία πιθανή ανακαίνιση του οίκου τους. Μολαταύτα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει τη δυνατότητα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, τα οποία συγχρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ. Η επιδότηση, μάλιστα, ανέρχεται στο 70% της δαπάνης για εργασίες βελτίωσης, όπως για παράδειγμα η θερμομόνωση. Επιπλέον, παρέχονται δάνεια με πολύ ευνοικούς όρους. Επομένως, τα κίνητρα που παρέχονται, κρίνονται δελεαστικά ενώ παράλληλα συνυπολογίζεται η προστασία του περιβάλλοντος αλλά παρέχονται και οικονομικά οφέλη.

Αναφορικά με τις παροχές του προγράμματος, περικλείεται και η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εξωτερικό κέλυφος και στη σκεπή του κτιρίου. Επίσης, γίνεται αντικατάσταση σκιάστρων, ενώ σημαντική είναι και η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού με λέβητες ή εξωτερικούς θερμοσίφωνες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την οποιαδήποτε ερώτηση έχετε και επισκεφθείτε τo instagram μας για να δείτε παλαιότερα έργα μας.